Van CO2-reducerende straatstenen tot microwarmtepompen

Elk jaar nomineert het Dutch Green Building Council (DGBC) de meest duurzame innovaties. Uit de 40 inzendingen zijn 10 inzendingen voor dit jaar genomineerd. De vijf beste inzendingen mogen hun innovatie presenteren op de Provada in de Rai. De winnaar mag zich de Duurzame Innovation Pitch noemen. 

Materialen en elementen

De inzendingen zijn ook dit jaar inventief, exotisch, creatief en origineel te noemen. Sommigen van de inzendingen zijn meer gericht op materialen en elementen in de bouw. Zo is de EasyBrick een straatsteen waarin olivijn is verwerkt. Dit zorgt er dat de CO2-emissie wordr gereduceerd en teruggedrongen. Weer een andere inzending is de Colt ClimaTower microwarmtepomp die speciaal voor hotels ontwikkeld is en waarbij een energiebesparing van 70 tot 80% op het warmtapwater mogelijk wordt gemaakt.

Processen en bedrijfsvoering

Maar anderen inzendingen richten zich meer op informatietechnologie in processen en bedrijfsvoering in de bouw. DuurzaamVisueel.nl is een inzending is een (audio)visuele oplossing voor informatieweergave in duurzame gebouwen. Op beeldschermen kunnen gebruikers in een gebouw de prestaties van het gebouw op duurzaamheid en energie aflezen.

Domotica

Ook inzendingen die onder domotica geschaard kunnen worden zijn present dit jaar. De Climate Control Box is een voorbeeld daarvan. Deze box is een regelkastje voor retailers, die de complete installatie in een winkel op een slimme manier kan regelen, inclusief beveiliging, verlichting en klimaatbeheersing.

Over de inzendingen voor de Duurzame Innovation Pitch is hier meer te lezen. De Provada wordt dit jaar van 3 tot 5 juni gehouden in de Rai in Amsterdam.



Reacties


Laatste nieuws