Pré Wonen renoveert 6 proefwoningen in Hof van Egmond

Deze week is Woning Pré Wonen van start gegaan met het bouwen van 6 proefwoningen in de buurt Hof van Egmond in Haarlem. De woningen krijgen een ingrijpende renovatie, waarbij alleen de monumentale gevels blijven staan.

Het Hof van Egmond in Haarlem telt ongeveer 150 woningen. Woningcorporatie Pré Wonen is eigenaar van de woningen die tussen 1924 en 1926 gebouwd zijn. Pré Wonen heeft een hoge ambitie om de woningen te verduurzamen. Nu hebben de woningen nog label F, dat moet label A worden.

Energiebesparende maatregelen

De renovatie zal ongeveer 3 maanden in beslag nemen. Het is de bedoeling om de woningen energieneutraal te maken. Naast het isoleren van de woningen en het vervangen van de cv-ketel, worden energiebesparende maatregelen toegepast zoals individuele warmtepompen en zonnecollectoren. Omdat de woningen gebouwd zijn boven op vroegere waterlopen, kampen veel woningen met een slechte fundering. Deze gaat vervangen worden.

Verleiden

Pré Wonen probeert de bewoners van Hof van Egmond te verleiden om in te stemmen met de ingrepen die volgens de corporatie noodzakelijk zijn. Volgens het huurrecht moet 70% van alle bewoners instemmen met de plannen. Met de proefwoningen kunnen de bewoners zelf zien welke maatregelen getroffen gaan worden.

Angst

Pré Wonen is in het verleden gestuit op verzet van de bewoners van Hof van Egmond. Zij stemden niet in met de plannen van de woningcorporatie. Zij zijn bang dat de renovatie een fikse huurverhoging met zich mee gaat brengen.



Reacties


Laatste nieuws