Middeldure huurwoningen, een heikel punt

Middeldure huurwoningen, woningen waarvan de huur tussen de 700 en 1000 euro ligt. Daar blijkt een groot gebrek aan te zijn. Woningcorporaties vrezen dat er steeds minder in geïnvesteerd gaat worden als gevolg van de plannen van minister Blok om de sector verder te liberaliseren. Aedes stuurt een brandbrief aan de Tweede Kamer.

Op 14 mei gaat de Tweede Kamer over de woningmarkt en de huursector praten. Aedes wil vooral aanhalen dat het voor woningcorporaties steeds lastiger is geworden te investeren in niet-Daeb activiteiten, waaronder duurdere huurwoningen en goedkope koopwoningen vallen.

Niet-Daeb

Het wordt volgens Aedes woningcorporaties onmogelijk gemaakt om te investeren in gemengde wijken, wijken waarin zowel Daeb- als niet-Daeb activiteiten ontplooid kunnen worden. Door het uitblijven van investeringen van woningcorporaties kunnen dit soort wijken op den duur verpauperen.

Rendementen

Ook maakt Aedes zich zorgen om de ontwikkeling dat het voor particuliere verhuurders en beleggers aantrekkelijker germaakt wordt te investeren in middeldure huurwoningen. Zij zouden rendementen willen realiseren die voor dit segment niet haalbaar zijn.

Over middeldure huurwoningen heerst een levendige discussie. En buitenlandse beleggers zijn steeds meer bereid om deze markt te betreden. Maar wat zijn marktconforme rendementen die bij dit segment horen? Welke risico's kleven er aan? Op 18 juni organiseert Building Business De Woningbeleggers Dag 2014. Klik HIER om het programma te bekijken, of om u aan te melden!

 



Reacties


Laatste nieuws