Alweer positief nieuws over de woningmarkt, nu van de Rabobank

Het houdt niet op met goede berichten over de woningmarkt. Ook de Rabobank komt met een positief bericht. In het kwartaalbericht ‘Het Dal Voorbij’ bericht de Rabobank over meer verkopen, een lichte prijsstijging en een einde van de recessie.

Wel merkt de Rabobank op, net zoals taxatiebureau Calcasa, dat er regionaal gezien grote verschillen zijn in de prijsontwikkeling.

De Rabobank heeft vooral positieve verwachtingen. In 2014 wordt een nominale prijsstijging verwacht tussen de 1 en 3%. Voor de nieuwbouwproductie wordt een stijging van 8% verwacht in 2015.

Ondanks de prijsstijgingen zal het aantal huiseigenaren waarvan de hypotheek onder water staat maar licht dalen. Op dit moment zijn dat er 1 miljoen. Bovendien verwacht de Rabobank dat de betalingsachterstanden op de hypotheek eerder zullen oplopen de komende jaren, dan dat ze gaan dalen.

Het aantal transacties is afgelopen periode gestegen. En voor 2015 verwacht de Rabobank een stijging ten opzichte van 2014. Vooral voor starters zouden de kansen om een huis te kopen gestegen zijn door de lage huizenprijzen en (historisch) lage hypotheekrente.



Reacties


Laatste nieuws