KleurrijkWonen besteedt VvE-beheer uit aan Van 't Hof Rijnland

Stichting KleurrijkWonen heeft een mantelovereenkomst gesloten met Van 't Hof Rijnland voor het beheer van Verenigingen van Eigenaars (VvE). Tevens werd direct de eerste individuele overeenkomst met een VvE in Hoornaar (ZH) ondertekend.

De ondertekening vond plaats op het kantoor van KleurrijkWonen in Deil. Namens Van 't Hof Rijnland tekende directeur Kees van Dijk en directeur/bestuurder Tjapko van Dalen namens KleurrijkWonen.
Na een zorgvuldige en uitgebreide selectieprocedure werd onder andere Van 't Hof Rijnland geselecteerd om het VvE-beheer te gaan verzorgen.

Tjapko van Dalen, KleurrijkWonen: "KleurrijkWonen heeft als kennisorganisatie speciaal VvE-beleid ontwikkeld. Binnen KleurrijkWonen is een VvE-coördinator aangesteld die aan "de poort" verantwoordelijk is voor het splitsen van complexen (nieuw- en bestaande bouw), aanspreekpunt voor de organisatie is en daarnaast gezamenlijk met de woonconsulent er toe ziet dat haar eigenaars- en huurdersbelang goed worden vertegenwoordigd binnen de betreffende VvE.

Constructieve gesprekken

De VvE-coördinator is verder het eerste aanspreekpunt voor de stakeholders. Een tweede duidelijke keuze is dat het (dagelijks-) beheer van de Vereniging van Eigenaren volledig wordt uitbesteed. KleurrijkWonen en Van 't Hof Rijnland hebben elkaar hierin gevonden.

"Wij hebben met KleurrijkWonen heel constructieve gesprekken gevoerd over de uitbesteding van het VvE-beheer. Meer en meer constateren wij dat woningcorporaties tot uitbesteding van het VvE-beheer overgaan", aldus Kees van Dijk, directeur van Van 't Hof Rijnland. "Wij hebben met meerdere woningcorporaties samenwerkingsverbanden voor wat betreft het VvE-beheer en zijn met enkele andere corporaties in gesprek."

"Ook de scheiding tussen de DAEB en niet-DAEB portefeuille heeft ons met meerdere (grote) corporaties in gesprek gebracht. De woningcorporaties moeten terug naar hun core-business: het huisvesten van huurders met een inkomen tot circa € 34.000,=. Het beheer en de verhuur van vrije sector woningen hoort niet meer tot de core-business en vergt ook een wezenlijk andere benadering dan de verhuur van sociale huurwoningen via een woningverdeelsysteem"



Reacties


Laatste nieuws