Transitiejaar voor Heijmans

De omzet van Heijmans over het eerste kwartaal is ongeveer gelijk gebleven ten opzichte van vorig jaar. Wel verkoopt Heijmans meer huizen in de eerste 4 maanden. Desondanks spreekt CEO Bert van der Els over een transitiejaar bij Heijmans.

Hoewel de omzet gelijk is gebleven, ziet Heijmans de orderportefeuille met 200 miljoen euro stijgen naar 1,9 miljard euro. De markt is aan het aantrekken. Heijmans wil zich hierbij op kansrijke tenders en projecten richten.

Tot en met eind april heeft Heijmans 234 woningen verkocht, waarvan 129 aan particulieren. Vorig jaar waren dat er rond deze tijd nog slechts 60. Toch zal het operationeel resultaat over het eerste jaar onder druk komen te staan, voornamelijk vanwege de lage productieniveaus bij wonen. Voor de tweede helft van het jaar zijn de verwachtingen positiever.

Heijmans richt zich meer op innovatie en nieuwe producten richten zoals 3d print bouwtechniek.Daarnaast probeert Heijmans organisatorisch in te springen op de veranderende martk door functies en processen op het vlak van projectmanagement verder te uniformeren. Tenslotte gaat er veel aandacht uit naar werkkapitaalbeheersing. Deze staat onder druk door de lage productieniveaus.



Reacties


Laatste nieuws