Stijging verkoop nieuwbouwwoningen

Een stijgende aantal hypotheekaanvragen, een stijgend vertrouwen in de woningmarkt en nu ook een stijgend aantal verkochte nieuwbouwwoningen. Het is lente en de zon schijnt.

Na de positieve berichten eerder deze week, komt nu ook de NEPROM, de Vereniging van Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen, met een positief bericht naar buiten. Want sinds september vorig jaar is het aantal verkochte nieuwbouwwoningen gestegen.

Ook bleken de prijzen te stabiliseren. Bij ongewijzigde omstandigheden zouden aan het eind van dit jaar 20.000 nieuwbouwwoningen verkocht kunnen zijn. Wel is men bij de NEPROM voorzichtig. De cijfers van 2014 liggen weliswaar een stuk hoger dan die van 2012 en 2013, ze liggen nog steeds op ongeveer de helft van het niveau voor de crisis.

Minister Dijsselbloem heeft onlangs aangekondigd dat de crisis officieel voorbij is. De economie groeit weer. Als de positieve berichtgeving van de afgelopen week zich in een zelfde frequentie zal herhalen de komende maanden, jaren, kunnen we wellicht een zelfde uitspraak doen voor de bouw, de woningmarkt en alle andere aanverwante sectoren.



Reacties


Laatste nieuws