Blijvende eendagsvlieg

Volker Wessels heeft een concept verzonnen om een woning in één dag in elkaar te zetten. Dit concept is niet tot de tekentafel beperkt gebleven, maar wordt nu in Holten werkelijk uitgevoerd.

De bouw industrialiseert. Althans, dat is de vurige wens van hoogleraar Hennis de Ridder van de TU Delft. VolkerWessels geeft invulling aan deze wens door de bouwtijd van een woning tot één dag terug te brengen. Grotendeels geprefabriceerd in de fabriek hoeft het slechts naar de bouwplaats vervoerd te worden om vervolgens in elkaar te worden geschroefd. Het concept Morgen Wonen van VolkerWessels is een eigen initiatief. Het gaat om vrijesectorwoningen en bovendien nul-op-de-meter.

VolkerWessels wil zich met de conceptwoning Morgen Wonen vooral richten op mensen die tussen de wal en het schip zijn geraakt op de woningmarkt; zij die te veel verdienen voor een sociale huurwoning, maar te weinig om een huis te kopen. VolkerWessels gaat de eerste conceptwoningen aan de Drostenweg in Holten bouwen.

Een belangrijk voordeel van de tijdswinst zijn de lagere kosten die dit met zich meebrengt. Dat komt omdat de rente over de bouwperiode laag is en na oplevering meteen met de exploitatie van de woning begonnen kan worden. Want ook een binnenpakket zit bij de woning; vloerbedekking, koelkast, magnetron, inductiekookplaat, afwasmachine. Bovendien is dit bij de huur inbegrepen.



Reacties


Laatste nieuws