Grootste fietsenstalling ter wereld voor Utrecht

Nederland fietsland. En een land waar fietsen zo wijdverbreid is, verdient dan ook de grootste fietsenstalling. Die komt er. Onder het stationsplein bij Utrecht Centraal welteverstaan.

Deze zomer wordt met de bouw van de grootste fietsenstalling ter wereld aangevangen. BAM Utiliteitsbouw bouwt het complex dat uit drie verdiepingen zal bestaan. Het biedt plaats aan ongeveer 12.500 fietsen. Vanuit de fietsenstalling kan men naar boven toe en staat men midden op het stationsplein.

Volgens projectleider Leffers van BAM Utiliteitsbouw zitten er zowel utilitaire als civiele aspecten aan het project, waarvoor de nodige afstemming gewenst is. Daarom wordt voor dit project de samenwerking met BAM Civiel Noord-West aangegaan. Voor dit project moet eveneens met veel andere partijen samengewerkt worden. Planning is daarom zeer belangrijk bij dit project. Het is de bedoeling de overlast en doorstroom tot een minimum te beperken en alles zo veilig mogelijk te houden. Maar de complexiteit van het project maakt het juist ook interessant, vindt Leffers.

Het project omvat tevens de bouw van een dakconstructie boven het stationsplein dat alle andere gebouwen daar zal overkragen. Deze stalen constructie zal 25 meter hoog worden. In juli/augustus zal met de bouw worden gestart. Het hele project wordt gefaseerd uitgevoerd, waarbij de laatste fase in 2018 voltooid wordt.



Reacties


Laatste nieuws