Start bouw Leidsche Rijn Centrum

Aan de rand van het centrum van Utrecht, tussen de wijken Utrecht-stad en Leidsche Rijn, zal een nieuw stadscentrum verrijzen, Leidsche Rijn Centrum. Wonen, werken, winkelen en uitgaan komen hier samen. Op vrijdag 20 juni zal men officieel starten met de bouw van de eerste fase van dit centrum.

In het nieuwe stadscentrum variëren de woon- of winkelblokken van vijf tot acht bouwlagen. Er worden rustige binnenruimtes gecreëerd zoals singels en parken. Hiermee wil men de sfeer die in oude binnensteden heerst in het nieuwe stadscentrum oproepen. De vele kleine straatjes en steegjes moeten dit versterken en een gevoel van geborgenheid oproepen. Tot 2030 worden in Leidsche Rijn Centrum circa 2.600 huur- en koopappartementen gebouwd.

Naast de woningen en de winkels zullen er allerlei aanvullende voorzieningen gerealiseerd worden. Het betreft hier onder andere scholen, kinderopvang, een bioscoop, sport, zorg, horeca en een evenemententerrein met een podium. Leidsche Rijn is door het eigen NS-station en busstation goed te bereiken. De wijk zal opgedeeld worden in de buurten Noord, Kern, Zuid en Oost, die elk een eigen karakter en sfeer zullen hebben.

LRC B.V. is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het kerngebied van het centrum. LRC B.V. is een samenwerking van ASR Vastgoed Ontwikkeling en Vesteda Project Development. Verschillende architectenbureau' s zullen zorgen voor de mix aan stijlen die men wil creëren in het stadscentrum. Enkele namen zijn Cruz y Ortiz arquitectos, awg architecten, Hans Kollhoff, Geurst & Schulze en DOK architecten.



Reacties


Laatste nieuws