In navolging op de eerdere positieve berichtgeving over het aantal hypotheekaanvragen, komt ook de Vereniging Eigen Huis met berichtgeving die zou kunnen duiden op een herstel van de woningmarkt.

De Vereniging Eigen Huis meet met de Eigen Huis Marktindicator maandelijks het consumentenvertrouwen in de woningmarkt. Uit de laatste meting blijkt dat het vertrouwen wederom gestegen is naar 88. Het vertrouwen blijkt volgens de VEH al 16 maanden op rij te stijgen en zou nu op een zelfde niveau als in augustus 2007 liggen; vlak voor de crisis.

Ook verwacht de consument dat de huizenprijzen zullen stabiliseren of zelfs zullen stijgen. Slechts 10% denkt dat de prijzen nog verder zullen dalen. Ondanks de positieve signalen, denkt men dat de crisis nog niet voorbij is. Werkloosheid en restschulden zouden er voor zorgen dat doorstroming op de woningmarkt maar moeilijk tot stand komt.

De Eigen Huis Marktindicator is door de VEH samen met onderzoeksinstituut OTB van de TU Delft ontwikkeld. De Marktindicator is specifiek gericht op de stemming van de consument op de woningmarkt.

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022