BAM werkt nauwkeuriger en efficiënter met Google Glass

BAM Utiliteitsbouw werkt op de bouwplaats voor de multifunctionele accommodatie Musa Katendrecht in Rotterdam met een eerste versie van een eigen Google Glass app. In samenwerking met AppStudio.nl worden praktische bouwtoepassingen ontwikkelt en uitvoerig getest.

De BAM Google Glass app toont onder meer werkinstructies, inclusief maten en tekeningen. Bij plaatsing van bijvoorbeeld een raamkozijn op een van de verdiepingen nemen bouwplaatsmedewerkers nu nog acht tot tien pagina's werkinstructies op papier mee. Ook komt het regelmatig voor dat men om informatie te verifiëren nogmaals terug moet naar de bouwkeet. Toepassing van Google Glass bespaart tijd, omdat gebruikers alle informatie ter plekke kunnen opvragen met behulp van de app. Er zijn zo minder handelingen nodig om zaken te controleren en de kans op fouten wordt kleiner.

BAM Utiliteitsbouw en Appstudio.nl zien vele mogelijkheden om met de Google Glass app het werk op bouwplaatsen veiliger, efficiënter en makkelijker te maken. Met de reacties van de eerste gebruikers gaan BAM Utiliteitsbouw en Appstudio.nl de toepassingen van Google Glass uitbreiden en ontwikkelen.



Reacties


Laatste nieuws