Hoe belangrijk is asset management voor corporaties?

Het woord ‘asset management’ valt tegenwoordig vaak bij corporaties. Maar wat is het concreet?  En wat levert het op? Waarom is het slim bij beslissingen over aankoop, verkoop, sloop en renovatie en in de exploitatie als een belegger te denken en vervolgens als een corporatie te handelen? En hoe gaat dat dan in zijn werk?

Belangrijk bij succesvolle invoering en uitrol van asset management is het goed invullen van de eigenaarsrol. Nu is de eigenaarsrol binnen corporaties meestal niet goed belegd, waardoor onnodig veel vergaderingen plaatsvinden om beslissingen te nemen en beslissingen bovendien nogal willekeurig zijn; het ontbreekt aan heldere kaders waarom wel of waarom niet en door het grote gat tussen strategie en operatie wordt de gekozen koers van de corporatie onvoldoende gerealiseerd. Asset management brengt hier verandering in en zorgt er bovendien voor dat je niet onnodig opbrengsten laat liggen en tegen niet meer dan noodzakelijke kosten opereert; niet bij wijze van spreken maar aantoonbaar!

Op het seminar van 8 mei reikt Duco Bodewes in een half uur praktische tools aan om goed op financieel en maatschappelijk rendement te sturen. Hij geeft concrete tips wat je het beste eerst kunt aanpakken, en wat later. En hoe vanaf dag één quick wins te realiseren zijn in het rendement dat je corporatie boekt. Leereffecten van marktpartijen komen ruimschoots aan bod, evenals veel leerzame voorbeelden van corporaties die Bodewes met asset management helpt.

Hoe in je organisatie succes met asset management te boeken? Hoe begrip en enthousiasme te creëren? Hoe asset management werkend te krijgen? Waarom lukt het de ene corporatie wel en de andere niet? Waar begin je mee, wat zijn slimme eerste stappen? Wat zijn randvoorwaarden om vooruit te komen en hoe spring je over valkuilen heen? Speciale aandacht voor complexverkopen en renovaties, twee belangrijke onderdelen van asset management waarop veel winst is te behalen.

Klik hier voor meer informatie over het seminar ‘Asset management en bedrijfslastenreductie voor corporaties’. Behalve Duco Bodewes spreken ook Johan Conijn (hoogleraar woningmarkt), Hans Touw (Vesteda), Jaap Kleijwegt (BDO), Marien de Langen (Stadgenoot), Thom Aussems (Trudo) en Jim Schuyt (oud-de Alliantie).

 



Reacties


Laatste nieuws