Pensioenfonds Landbouw investeert in huurwoningen Nieuwkoop

Het Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw voegt 38 nieuw te bouwen eengezinswoningen in de wijk Buytewech-Oost te Nieuwkoop toe aan haar portefeuille. Syntrus Achmea Real Estate & Finance verwierf het project namens het pensioenfonds. In het tweede kwartaal van 2014 wordt gestart met de bouw van deze vrije sector huurwoningen.

Met de aankoop van de woningen geeft het Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw verdere invulling aan haar ambitie om de vastgoedportefeuille op totaalniveau uit te breiden en te verversen. Bovendien draagt de investering bij aan een gezond rendement / risicoprofiel van het fonds.

Focus op Nederland

Het Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw investeert al ruim 50 jaar structureel in Nederlandse woningen. Hiermee behalen ze op lange termijn stabiele en gezonde beleggingsresultaten die ten goede komen aan de deelnemers van het fonds. Bovendien draagt het pensioenfonds met hun investeringen bij aan de stimulering van de economie; meer werkgelegenheid op de korte termijn en meer kwalitatief goede en gedifferentieerde huurwoningen op de lange termijn.

Het Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw investeert met 16% bovengemiddeld in Nederlands vastgoed. Sinds 2011 heeft BPL circa 900 woningen toegevoegd aan de bestaande beleggingsportefeuille van ruim 8000 woningen. 

 
Reacties