AXA overweegt bod op ING REIM

De Franse verzekeraar AXA overweegt een bod uit te brengen op assetmanager ING Real Estate Investment Management. In die geest liet een topbestuurder van AXA zich over uit tijdens een door persbureau Reuters georganiseerde vastgoedbijeenkomst. Indien beide assetmanagers samengaan dan zou uit berekening van Vastgoedjournaal de grootste vastgoedmanager wereldwijd opleveren met ruim €100 mrd aan vastgoedbeleggingen in beheer.

"We zijn een van de weinige bedrijven die de infrastructuur hebben om REIM te kopen en er een succes van te maken. We hebben kantoren in alle landen en we kijken er zeker naar'', zegt Dennis Lopez, hoofd investeringen bij AXA.

Al eerder wisten lezers van Vastgoedjournaal dat ING zakenbank Morgan Stanley heeft ingehuurd om de mogelijke verkoop van ING REIM te begeleiden. Vorige week tijdens de PROVADA berichtte Vastgoedjournaal al diverse schattingen van analisten over de vermoedelijke waarde van ING REIM. Die liep uiteen van €500-€1 mrd. ING REIM heeft ruim €64 mrd in beheer en AXA Real Estate beheert ruim €38,4 mrd aan vastgoedbeleggingen in verschillende fondsen.

Reacties