Corporaties verwachten woonlastenprobleem

Een merendeel van de woningcorporaties verwacht een woonlastenprobleem in de voorraad. Dat blijkt uit een enquête van BuildDesk Advies. Driekwart van de deelnemers zegt een groeiende betalingsproblematiek te zien bij hun corporatie. Integraal sturen op woonlasten komt nog maar sporadisch voor. 

Met de enquête wilden Vabi en BuildDesk Advies een stand van zaken op het gebied van woonlasten bij woningcorporaties in kaart brengen. Uit het onderzoek blijkt dat het merendeel van de corporaties weliswaar doelstellingen zegt te hebben  op het gebied van woonlasten, maar dat het daadwerkelijk integraal sturen op woonlasten nog maar sporadisch voorkomt.
 
Vooral de huidige wet- en regelgeving en de complexiteit van het vraagstuk worden als struikelblok gezien bij het implementeren van een woonlastenbeleid. Daarnaast heeft een groot deel van de respondenten geen inzicht in de situatie van de bewoners (huishoudkenmerken en inkomen), wat het goed in kaart brengen van de woonlastenproblematiek bemoeilijkt. Vrijwel elke corporatie vindt woonlastenbeleid noodzakelijk; een groot deel is of gaat er snel mee aan de slag. 
 


Reacties


Laatste nieuws