Vastgoedfraudeur Nico Vijsma overleden

Nico Vijsma, een van de hoofdrolspelers in de vastgoedfraudezaak, is deze week overleden. Dat bevestigden zijn vrouw en zijn advocaat aan verschillende media. Vijsma stierf op 1 januari en is 76 jaar geworden.

Vijsma werd in 2012 tot twee jaar cel veroordeeld wegens onder meer verduistering en valsheid in geschrifte. Hij tekende hoger beroep aan met als gevolg dat hij zijn straf nog niet hoefde uit te zitten. Het hoger beroep liep nog.

De strafzaak tegen Vijsma werd eerder uitgesteld nadat bij hem darmkanker was geconstateerd. Toen hij door de behandelende artsen genezen was verklaard, moest hij zich alsnog verantwoorden voor de rechtbank.

De zaak draaide om fraude met vastgoed van Bouwfonds en het Philips Pensionfonds. Voormalig Bouwfonds-directeur Jan van V. had miljoenen van zijn werkgever verduisterd door middel van valse facturen. Vijsma was door zijn neef Van V. aangetrokken als adviseur bij Bouwfonds.

Lees ook de opmerkelijke uitspraken die Vijsma deed in de Klimop-zaak in het artikel 'Nico Vijsma heeft geen spijt: "Ik heb gefraudeerd als een gek"



Reacties


Laatste nieuws