Redelijke kans dat de reputatie van Stadgenoot gaat stijgen

Stadgenoot was vorig jaar naar een veertiende plek weggezakt van de vijftien corporaties in de Building Business Reputatie Monitor. In 2008, het jaar waarin Het Oosten en AWV fuseerden tot Stadgenoot, stond deze corporatie nog op plaats vier. Maar daarna trad een daling in. Toch is er een duidelijke lichtpuntje voor Stadgenoot.

Fusies leiden nu eenmaal tot veel veranderingen, zijn vaak kostbaar en richten de blik meestal een tijd lang naar binnen. Vooral de scores op de reputatieaanjagers ‘bedrijfsmatige werkwijze’, ‘innovatief’, ‘transparantie’ en ‘financiële prestatie’ daalden daardoor flink.

Maar er is een duidelijk lichtpuntje voor Stadgenoot: de scores op de gedragsintentie ‘in de toekomst zaken doen met’ stegen juist voortdurend in dezelfde periode. Ze zijn inmiddels de een na hoogste van alle onderzochte corporaties. En dat is gewoonlijk een goede voorspeller van hogere scores van de totale reputatie in de toekomst. Mits Stadgenoot ondertussen aan de juiste reputatiemanagementknoppen draait.

Of dat inderdaad gebeurd is en een reputatiestijging dit jaar al het gevolg daarvan is, of dat dit nog een of twee jaar duurt, zal blijken uit het nieuwe onderzoek. De uitkomsten daarvan worden in januari bekend gemaakt. Het veldwerk start in december. De Building Business Reputatie Monitor is een benchmark, dat tevens per corporatie de meest kansrijke knoppen laat zien voor het reputatiemanagement.



Reacties


Laatste nieuws