Homburg kijkt ook naar fusies en verkoop bezit

Richard Homburg, ceo van Homburg Invest, gaat door met het afsplitsen van zijn beursfonds in meerdere regiofondsen maar sluit ook fusies, joint ventures of volledige verkoop van het vastgoedbezit niet uit. "We gaan kiezen voor wat de meeste waarde creëert, binnen het kader van de geldende marktomstandigheden", zei Richard Homburg na afloop van de jaarlijkse vergadering van aandeelhouders van vandaag.

Homburg: "Als de markten eenmaal weer wat gezonder zijn, gaan wij door met onze plannen voor de afsplitsing van onze belangen in Nederland en Duitsland in een openbaar verhandelde onderneming; en ditzelfde geldt voor onze vastgoedbezittingen in de Baltische landen. Het meteen afsplitsen van onze bezittingen in een beursgenoteerde onderneming is echter niet onze enige optie. We zullen kijken welk voorstel de meeste waarde en opwaarts potentieel creëert, inclusief fusievoorstellen of joint ventures voor deze vastgoedbezittingen, of de verkoop ervan."

In mei rondde Homburg met succes de beursgang van Homburg Canada Real Estate Investment Trust af, het eerste regiofonds.

"Zes maanden geleden kondigden wij een strategisch initiatief aan om ons inkomstengenererend vastgoed af te splitsen in vier geografische entiteiten en een ontwikkelingsmaatschappij," aldus Homburg na afloop van de jaarvergadering. "Vanaf dat moment zijn wij deze strategie op grootse wijze gaan waarmaken. In mei hebben wij CAD $105,4 miljoen opgehaald met de beursgang van Homburg Canada REIT. Deze afsplitsing heeft niet alleen onze balans versterkt maar tegelijkertijd een van de grootste en kwalitatief beste REITs van Canada gecreëerd. Homburg Invest zal kunnen profiteren van een sterke inkomstenstroom uit de REIT en tegelijkertijd actief deelnemen aan de groei ervan. Dit is een uitstekend voorbeeld van hoe wij onze strategie waarmaken om de niet-gerealiseerde, intrinsieke waarde van onze portefeuille te benadrukken."

Rogier Hentenaar

Reacties