Kamer toch voor verhogen inkomensgrens

PVV en CDA zijn voor het verhogen van de inkomensgrens voor sociale huurwoningen naar 38.000 euro. Daarmee is er toch een Kamermeerderheid voor een voorstel van de PvdA en de ChristenUnie.

Nu ligt de inkomensgrens om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning op 34.000 euro. PvdA en ChristenUnie vinden dat mensen die iets meer verdienen, nu tussen de wal en het schip vallen.

Het aanbod van huurwoningen voor inkomens tussen de 34.000 en 43.000 euro is volgens de twee partijen "zeer beperkt". Zij willen dat de grens voor een periode van vijf jaar wordt opgetrokken voor 20 procent van de mensen met een inkomen tot 38.000. Verder moet minister Blok voor Wonen in Brussel gaan praten over een eventuele verdere verhoging, naar 43.000 euro.

Ruime meerderheid

Het was al duidelijk dat het voorstel wordt gesteund door SP, GroenLinks en 50Plus. Met PVV en CDA erbij is er sprake van een zeer ruime Kamermeerderheid. VVD en D66 zijn tegen. Zij vinden dat het bouwen van huurwoningen voor deze inkomensgroep aan de vrije sector moet worden overgelaten.



Reacties


Laatste nieuws