UPDATE: Syntrus betaalt €150 mln aan Unibail

De institutionele vastgoedbelegger Syntrus Achmea Vastgoed heeft eerder deze week een grote A1 winkelportefeuille in het centrum Rotterdam van Unibail-Rodamco gekocht. Levering zal naar verwachting 1 juli 2010 plaatsvinden. Deze transactie volgt kort op de transactie gisteren waarbij Syntrus een winkelcentrum heeft gekocht van Corio, net als Unibail-Rodamco een beursgenoteerd winkelfonds. De uiteindelijke transactiesom van €150 mln werd niet door Syntrus Achmea maar wel door verkoper Unibail-Rodamco bekend gemaakt.

De aankoop bestaat uit een 30 tal objecten die gelegen zijn aan de Lijnbaan, Korte Lijnbaan, Karel Doormanstraat en Beursplein. De goede ligging van de objecten in combinatie met het grote aantal objecten maakt het een unieke portefeuille en hiermee een unieke transactie.

"Deze acquisitie past prima in de portefeuilles van onze klanten. Ten behoeve van onze pensioenfondsen investeren we nadrukkelijk in topwinkellocaties zoals de Lijnbaan en wijkgebonden winkelcentra. Eerder dit jaar zijn al winkelcentra in Barendrecht en Groningen verworven. Syntrus Achmea Vastgoed blijft actief verder kijken naar goede versterkingen voor onze portefeuilles. Naast winkels zijn wij momenteel ook actief qua verwerving van woningen ."

De huurders van de objecten in Rotterdam zijn overwegend grote, bekende winkelketens zoals Zara, Perry Sport, Bart Smit, Cool Cat en T-mobile.

Met een winkelportefeuille van circa €2.2 mrd, verdeeld over 400 objecten voor een groot aantal opdrachtgevers, is Syntrus Achmea Vastgoed één van de grootste winkelbeleggers in Nederland

 

 

Reacties