Nieuwe directeur moet orde scheppen bij corporatie Laurentius

Marie-Thérèse Dubbeldam is de nieuwe directeur van de Bredase woningcorporatie Laurentius. De corporatie staat onder verscherpt toezicht, een jaar geleden was Laurentius zo goed als failliet. Voormalig directeur-bestuurder Walter Vermeulen werd van fraude beschuldigd.
 
Dubbeldam volgt Karin Rosielle op die per 1 november stopt als interim-bestuurder. Ook gaan per 1 november de nieuwe manager wonen en de nieuwe manager bedrijfsvoering van start bij Laurentius, zodat daarmee het nieuwe directieteam weer compleet is.
 
Financiële problemen
 
Anderhalf jaar geleden is Karin Rosielle aangesteld bij Laurentius naar aanleiding van de schorsing van voormalig directeur-bestuurder Vermeulen vanwege fraudeverdenkingen. Sinds begin 2012 staat Laurentius onder verscherpt toezicht vanwege financiële problemen. Inmiddels is Laurentius weer goed op weg om orde op zaken te stellen. Er is een plan van aanpak opgesteld om de financiële positie te herstellen en om de organisatie op de lange termijn weer stabiel te krijgen.
 
Marie-Thérèse Dubbeldam is interim-adviseur en heeft in het verleden bij diverse woningcorporaties gewerkt op management- en directieniveau. Tot vorig jaar was ze bestuurder bij een sociaal werkbedrijf in Heerlen. De raad van commissarissen geeft aan zeer verheugd te zijn over de komst van Marie-Thérèse Dubbeldam. 
 
Marie-Thérèse Dubbeldam wordt beloond binnen de kaders van de Wet Normering Topinkomens en de regeling bezoldigingsmaximum topfunctionarissen toegelaten instellingen volkshuisvesting die per 1 januari 2013 zijn ingegaan


Reacties


Laatste nieuws