Branche open voor vrouwen aan de top

Ruim 97% van de medewerkers in de bouw- en vastgoedsector vindt het prima als hun baas een vrouw is. Binnen de branche is brede steun voor meer diversiteit. Maar er is nog te weinig bereikt, ondanks initiatieven als het Ambassadeursnetwerk voor de bouw. Er is nog veel te doen om daadwerkelijk meer vrouwen in managementposities te krijgen in de bouw. Dit blijkt uit een landelijk op de PROVADA gepresenteerd onderzoek dat bedrijven in de bouwbranche hebben uitgevoerd onder hun medewerkers.

Het Ambassadeursnetwerk voor de bouw is in mei vorig jaar voor een jaar benoemd door minister Eurlings. Doelstelling van het netwerk is het aantal vrouwen in managementposities in de bouw te vergroten. Het Ambassadeursnetwerk heeft in mei van dit jaar dit onderzoek uitgevoerd onder haar medewerkers om te bekijken hoe de mensen in de sector staan ten opzichte van man-/vrouw-diversiteit.

Leden van het netwerk zijn: directeuren van ABT, de Alliantie, Arcadis, BAM, Dura Vermeer, Heijmans, ING Real Estate Development, KONE, Nelissen en Prorail. De voorzitter van het Ambassadeursnetwerk voor de bouw is Jim Schuyt, directeur van woningcorporatie de Alliantie. Het netwerk is mogelijk gemaakt door Vernieuwing Bouw (vroeger: Regieraad Bouw).

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021