Hier zet Bouwend Nederland de lobby op in

Bouwend Nederland heeft tien onderwerpen opgesteld die de organisatie naar Den Haag wil communiceren. Voorzitter Maxime Verhagen roept bovendien op om de miljard euro die de verschillende overheden op de plank hebben liggen om te investeren nu daadwerkelijk te gaan besteden.

Verhagen zegt daarover: “Voor mij is het onbegrijpelijk waarom dat niet direct in de sector wordt geïnvesteerd. Dat geld is er en het is geoormerkt. Dus kom op, heb ik luid en duidelijk gezegd ook in mij recente gesprekken met de betrokken ministers: ‘Heb oog en toon daadkracht voor onze, onder zware druk staande, werkgelegenheid en stop dat geld in de sector’. Daar zit in mijn gevoel geen woord Chinees bij.”

Btw-verlaging

Ander speerpunt van Bouwend Nederland blijft de verlenging van het lagere btw-tarief van zes procent. Verlenging  van de btw-verlaging zou de sector 360 miljoen euro extra omzet opleveren. "Dat levert ook weer drieduizend banen op," zei Verhagen eerder. Nu heeft Bouwend Nederland dat laatste getal bijgesteld naar vierduizend banen.

Op deze tien doelen, wil Bouwend Nederland haar lobby inzetten:

1. Starters zijn sleutel voor woningmarkt
2. Investeer in waarde van woningen
3. Zet beschikbare investeringsgelden in
4. Investeer in groei economie
5. Stop onnodige publieke kosten
6. Stimuleer werkgelegenheid en biedt jeugd perspectief
7. Invloed bedrijfsleven op onderwijs belangrijk
8. Geen concurrentie op veiligheid
9. Keuzevrijheid pensioen behouden
10. Aanpakken oneerlijke concurrentie.



Reacties


Laatste nieuws