Limburg doet goede zaken op de Provada

Limburg doet goede zaken op de vastgoedbeurs Provada in de RAI te Amsterdam. Enkele gemeenten hebben gisteren en vandaag concrete afspraken gemaakt met ontwikkelaars.

Een van die gemeenten is Roermond. ,,Ik heb voor vrijdag al twee afspraken staan," zegt Roermonds wethouder Jos van Rey in de RAI. ,,De een gaat over de invulling van een leegstaand pand in de stad en de tweede over een kantorenproject." De bisschopsstad was in 2007 de eerste Limburgse vertegenwoordiging op de Provada. Momenteel hebben alle grote steden in Roermond samen met de Provincie Limburg de grootste stand op de beurs. Door de afmetingen en de bourgondische uitstraling heeft de Limburgstand veel bekijks. Naar verwachting trekt de beurs 20.000 bezoekers. Het gaat behalve om gemeente- en provinciebestuurders met name om aannemers, architecten, makelaars en projectontwikkelaars.

Behalve Roermond had ook Venlo vandaag succes op de beurs. Wethouder Mark Verheijen verwelkomde de eerste gebruiker van de Villa Flora, een beeldbepalend gebouw op het Floriade-terrein in Venlo. Het gaat om het bedrijf Volantis, dat gespecialiseerd is in energie en duurzaamheid. Samen met directeur Jan Hauwen van Volantis ondertekende Verheijen het eerste huurcontract tijdens de Provada.

Gedeputeerde Noël Lebens is op alle beursdagen present op de Provada. ,,Hier kun in drie dagen heel veel zaken doen en veel zaken versnellen," zegt hij. ,,Op de Provada heb je de mogelijkheid om te slowdaten in een mooie ambiance en met heerlijke Limburgse streekgerechten." De Limburgse standhouders en de bezoekers van de Limburgstand worden verwend met Limburgse hapjes en drankjes door het Neers cateringbedrijf Ria Joosten.

Limburgse prominenten en bestuurders waren vandaag aanwezig op de Provada om de provincie te promoten als een regio waar het niet alleen heerlijk toeven is voor een vakantie maar ook om er te wonen en te werken. Onder meer Pinkpopbaas Jan Smeets, chefkok Hans van Wolde van het tweesterrenrestaurant Beluga in Maastricht, architect Francien Houben, Illustrator Ruben L. Oppenheimer, voormalig DSM-topman Peter Elverding, ontwerper Maurice Mentjens, Jaco Meuwissen van 3W en artistiek leider Guido Wevers van Maastricht Culturele Hoofdstad 2018 waren van de partij.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021