Volantis tekent voor duurzame kantoorruimte Villa Flora Venlo

Op de PROVADA heeft vandaag de eerste huurder haar handtekening gezet onder de huurovereenkomst voor Villa Flora in Green Park Venlo. Dit innovatieve kantoorconcept, geïnspireerd op het Floriade-thema ‘Quality of life', wordt gerealiseerd voor de Floriade in 2012. Volantis huurt hier ruim 1.250 m² kantoorruimte.

Villa Flora combineert de nieuwste Nederlandse technologie op het gebied van klimaatbeheersing uit de glastuinbouw met het gebruik van veel glas, bloemen en planten. Het kantoorgebouw met expositieruimte zal met een hoogte van bijna dertig meter goed zichtbaar zijn vanaf de A73.

Venlo zet met Villa Flora hoog in. Het architecten- en ingenieursbureau van professor Jón Kristinsson uit Deventer heeft alles uit de kast gehaald om de regio en de stad met Villa Flora een blijvend beeldmerk te geven. Het transparante gebouw heeft niet alleen een opvallende verschijningsvorm; het bepaalt ook mede de standaard voor duurzaam bouwen. Alle state of the art milieutechniek maakt het een landmark van duurzaamheid en cradle-to-cradle-uitgangspunten.

Tijdens de Floriade 2012 vormt Villa Flora het centrum van de cradle-to-cradle-kraamkamer van Venlo. Met ruim 6.000 m² expo en 4.000 m² kantoren is het beeldbepalend, duurzaam en multifunctioneel. Voor de toekomstige gebruikers van Villa Flora zijn groen en duurzaam ook leidende principes. Volantis, een advies- en ingenieursorganisatie op het gebied van bouw, techniek en IT, besloot zich daarom op deze unieke locatie te vestigen.

DTZ Zadelhoff adviseert de Gemeente Venlo bij de verhuur van Villa Flora. Er is nog 2.750 m² kantoorruimte voor de verhuur beschikbaar.

 

Reacties