‘Groot institutioneel duurzaam fonds in de maak'

Er zijn vergevorderde plannen om een groot duurzaam vastgoedfonds voor institutionele beleggers op te richten. Het fonds zou een omvang krijgen van circa €500 mln met daarin uitsluitend duurzaam commercieel vastgoed. Naar verluidt wordt Triodos Bank in Zeist initiatiefnemer van dit nieuwe fonds. Dat is vernomen in de wandelgangen van de PROVADA deze ochtend.

Thomas Steiner, woordvoerder van Triodos Bank, wilde dit gerucht niet bevestigen of ontkennen. "Als wij hierover mededelingen doen dan zullen wij dat aankondigen. Nu kunnen we er nog niets over zeggen."

De laatste jaren valt de markt op dat de Triodos Bank, een antroposofisch ingestelde bank die uitsluitend investeert en belegt in eerlijke en duurzame sectoren, haar invloed in de vastgoedsector weet te vergroten. Enkele jaren geleden was de Triodos Bank gestart met een eigen duurzaam vastgoedfonds dat later naar de beurs werd gebracht. Op de jongste PROVADA was vandaag de ondertekening van de gezamenlijke joint venture tussen Triodos en ontwikkelaar OVG dat zich zal toeleggen op duurzaam projectontwikkelingen met daarbij de focus op zorgvastgoed en onderwijsinstellingen.

Steiner tegenover Vastgoedjournaal: "Triodos had al een eigen vastgoedontwikkelafdeling, Triodos Real Estate Development, en die hebben we ondergebracht in de nieuwe joint venture." Marlon Huysmans, directeur Sustainability van OVG vult hierbij aan: "Bij deze joint venture brengen we elkaars kennis is waarbij OVG voor 70% aan deelneemt en Triodos Bank voor30%." Zowel Steiner als Huysmans ontkennen dat de nieuwe joint venture moet worden gezien als een nieuw fundingkanaal voor OVG om nieuwe duurzame ontwikkelingen op te zetten. "Het is een gezamenlijk ontwikkelingsbedrijf", zo besluit Steiner.

Rogier Hentenaar



Reacties


Laatste nieuws