Fakton Ventures tekent met Italiaanse partner

Fakton Ventures en Europrogetti & Finanza Srl (EPF) hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend op de Italiaanse vastgoedbeurs EIRE 2010. De ondertekening betekent een gezamenlijke dienstverlening op de Nederlandse en Italiaanse vastgoedmarkt, inclusief het delen van kantoren, personeel en marketingcommunicatie capaciteit. Voor Fakton is het de volgende stap in de internationale expansie.

De partijen werken al samen, onder andere aan een ontwikkelings- en huisvestingsopgave voor de regio Lombardije. Ook hebben ze samen een studiereis georganiseerd naar Nederland voor een aantal partijen die in Italië willen investeren in sociale- en studentenwoningen.

Door deze officiële ondertekening brengt Fakton kennis en ervaring op de Italiaanse vastgoedmarkt binnen bereik. EPF biedt marktanalyses, waardering, business planning en advies voor de Italiaanse overheden. Lars Rompelberg, partner bij Fakton: "Deze samenwerking past voor ons helemaal in onze internationale ambities. Lokale partijen hebben precies de kennis van de markt die wij nodig hebben. In Italië ontbreekt het aan kennis op het gebied van structureringsvraagstukken bij publiekprivate samenwerking en vastgoedontwikkeling. In Nederland hebben we als Fakton een kwalitatieve ambitie, onze groeiambitie willen we realiseren met buitenlandse partnerships. Ook in Duitsland en Engeland hebben we onze partners al in het vizier".

In de internationale expansieplannen wil Fakton leren van buitenlandse situatie en de opgedane kennis mee terug te nemen naar NL (bijvoorbeeld aangaande duurzaamheids- en energievraagstukken). Inmiddels is Fakton betrokken in projecten in Rusland, Slovenië, Montenegro, Indonesië, Italië, Duitsland en België.

Over Fakton
Fakton werkt als financieel vastgoedregisseur voor tal van opdrachtgevers. Zowel overheden, marktpartijen als individuele eigenaar/gebruikers maken gebruik van de diensten van Fakton. Op basis van hun fundamentele kennis van de waardering van grondexploitaties en exploitaties van verschillende vastgoedcategorieën en de financieringsmarkt, bedenken ze voor hun klanten op maat gesneden financiële constructies, realiseren ze deals en betrekken kapitaal.

Over Europrogetti & Finanza Srl
Europrogetti & Finanza biedt technisch financiële adviesdiensten en vastgoedmanagement voor de overheid en voor nationale en internationale ondernemers (vastgoed en productiebedrijven, vastgoedinvesteringsfondsen en financiële instituten). Naast deze adviesactiviteiten, is EPF een onafhankelijke lokale partner voor nationale en internationale investeerders die behoefte hebben aan asset- en ontwikkelingsmanagement in Italië.

 

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021