SNSPF toegetreden tot STV


Vastgoedfinancier SNS Property Finance (SNSPF) is onlangs toegetreden tot de Stichting Transparantie Vastgoedfondsen (STV). Dat maakte Jan van Haarlem, chief sales officer van SNSPF bekend op de Provada. "Daarmee zijn we de eerste vastgoedfinancier die lid is geworden van de STV. Door ons lidmaatschap willen we benadrukken dat we transparantie en eenvoud in de vastgoedfondsensector erg belangrijk vinden", zegt Van Haarlem tegenover Vastgoedjournaal. Eenvoud in geldzaken is een leidend principe voor SNS REAAL en dus ook voor SNSPF.

De STV heeft als doelstelling het vergroten van de professionaliteit, de transparantie en het vertrouwen in de markt van beleggingen in participatievastgoedfondsen. Zo ontwikkelt en onderhoudt de STV een eigen gedragscode en standaarden voor informatieverstrekking over een beleggingspropositie. Bij de STV zijn nu 21 contribuanten aangesloten, meest fondsaanbieders.

Van Haarlem is op de Provada ook deelnemer aan het grote financieringsdebat dat jaarlijks terugkeert op de Provada. Hij is voorzichtig als we hem vragen hoe het met de huidige vastgoedfinancieringsmarkt in Nederland gaat. "Dit jaar blijft waarschijnlijk een lastig jaar. Het consumentenvertrouwen is nog laag. Ik hoorde iemand van uitzendbureau Manpower op de radio vertellen, dat de vraag naar personeel weer aan het stijgen is. We zijn er nog niet maar het begin is er. Een geluk is wel dat de rente laag is. Dat is vooral positief voor partijen die vastgoedfondsen voor particuliere beleggers op de markt brengen. Die hebben daarmee een beter alternatief voor de spaarrekening."

Verwacht Van Haarlem dat banken de komende tijd ‘distressed vastgoed' op de markt gaan gooien als gevolg van toenemende leegstand en beleggers die in problemen zijn geraakt? Dat verwacht hij niet. "Van die problemen hebben de banken in Nederland nog weinig last. Dat heeft ook te maken met de lage rente. We blijven zo lang mogelijk met de eigenaren in gesprek. De grote test wordt dan ook wat de markt gaat doen wanneer het in grotere getale distressed vastgoed op de markt gaat brengen. Dan weten we meer over de prijsvorming."
SNSPF is al vanaf het begin betrokken bij de Provada. Nu staan ze er voor de zesde keer. "Omdat wij ons volledig richten op de Nederlandse markt is de Provada een zeer geschikt platform voor SNSPF om in gesprek te blijven met onze relaties op een informele manier", aldus Van Haarlem.



Reacties


Laatste nieuws