Van Wijnen realiseert 474 studentenwoningen

Zojuist hebben op de Provada studentenhuisvester DUWO en Van Wijnen Alphen aan den Rijn B.V. de contracten ondertekend voor de realisatie van 474 studentenwoningen in Amstelveen. Het gaat om vervangende nieuwbouw en herontwikkeling van de Campus Uilenstede.

Met 3.400 kamers en woningen is Uilenstede één van de grootste studentencampussen in Europa.

Met de vervangingsnieuwbouw maakt DUWO een begin met de vernieuwing van Uilenstede met als doel het gebied meer het karakter van een levendige campus te geven. De nieuwbouw van 474 studentenwoningen en een halfverdiepte parkeergarage vormen de eerste fase van de vernieuwing van Uilenstede. In een later stadium volgen gefaseerd nog 250 woningen. De woningen zijn verspreid over 7 gebouwen die los komen te staan op het terrein. Samen vormen zij een hof die voor de nodige levendigheid en authentieke campussfeer moet zorgen.

DUWO voert het project uit in samenwerking met de gemeente Amstelveen en de Vrije Universiteit. Delta Forte is de projectmanager en Van Wijnen is de bouwer.

Van Wijnen is trots dat zij gekozen is als bouwer van dit bijzondere project en wilde daarom van de ondertekening van het contract een feestelijk moment maken. De ondertekening vond plaats op de stand van Van Wijnen op de Provada. De artist impression van dit project werd voor deze gelegenheid geprint op een grote taart. Na de ondertekening werd deze taart door 2 studenten aangesneden en uitgedeeld aan de aanwezigen.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021