Bouwinvest lanceert vastgoedfondsen op Provada

Op de eerste dag van de Provada, de jaarlijkse vastgoedbeurs in de RAI, lanceerde Bouwinvest officieel de implementatie van haar nieuwe strategie: de organisatie gaat vastgoedfondsen aanbieden aan andere institutionele beleggers. Het pensioenfonds BPF Bouw blijft vooralsnog de grootste aandeelhouder.Later met meer commentaar in Vastgoedjournaal van directievoorzitter Dick van Hal over de jongste strategiewijziging.

Het afgelopen jaar is er hard gewerkt om de organisatie aan te passen aan de nieuwe rol van vastgoedvermogensbeheerder. De beleggingsportefeuille is ondergebracht in een familie van fondsen, waaronder een woningfonds, een winkelfonds en een kantorenfonds. Daarnaast bestaat de portefeuille uit internationale investeringen in Europa, de Verenigde Staten en Azië. Een eigen ontwikkeltak, Bouwinvest Development, voorziet het woningfonds van nieuw vastgoed dat aansluit op de kwaliteitseisen.

De vastgoedportefeuille van Bouwinvest bestaat ultimo 2009 uit ruim 15.600 woningen, circa 280.000 m2 kantoren, circa 154.000 m2 winkelruimte en ruim 40.000 m2 overig vastgoed (zgn. specialties). Bouwinvest heeft ongeveer €1 miljard belegd in buitenlandse vastgoedfondsen, zowel in Europa als in de Verenigde Staten en Azië. Het totaal belegde vermogen is €5,1 miljard. Bij Bouwinvest werken 145 mensen.

Reacties