Afgelopen maanden heeft BOAG in opdracht van Aedifica een uitgebreid technisch Due Diligence uitgevoerd naar sites. Het is de eerste investering in Nederland en gaat om een portefeuille van vier sites van huisvesting senioren. Hiervoor is op basis van conditiemethodiek de technische kwaliteit beoordeeld en de aanwezige documentatie gescreend.

De portefeuille bestaat uit vier kleinschalige woonzorglocaties in het hogere segment van de markt gericht op de huisvesting van senioren met (hoge) zorgbehoefte.

De zorgresidentie Holland (bovenste foto) is gelegen in Baarn. De zorglocatie ligt in een historische villawijk naast het centrale park. De locatie bestaat uit twee aaneengesloten historische panden, beide beschermde monumenten, die geheel in 2014/2015 zijn gerenoveerd om 34 residenten in een uitzonderlijk kader te huisvesten.

De zorgresidentie Benvenuta is gelegen in Hilversum. De zorgresidentie heeft een uitmuntende locatie in een residentiele wijk die volledig door groen omgeven wordt op een boogscheut van het centrum van Hilversum. Het historische gebouw is een rijksmonument dat in 2009 herontwikkeld werd om 10 residenten in een uitzonderlijk kader te huisvesten.

De zorgresidentie Molenenk is een nog te bouwen residentie (nieuwbouw) in Deventer. De locatie bevindt zich in een groene omgeving aan de rand van het stadcentrum vlakbij een groot park dat talrijke recreatiemogelijkheden biedt. Het gebouw zal worden voltooid in 2017 en zal circa 40 residenten kunnen huisvesten.

De zorgresidentie Walgaerde is een nog te verbouwen residentie in Hilversum in dezelfde wijk als Benvenuta. Na de voltooiing van interne verbouwingswerken (voorzien voor 2016 of 2017 ) zal het gebouw, ook een beschermd monument, circa 15 residenten kunnen ontvangen.


Het persbericht van Aedifica vindt u hier.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021