Kantoor met betaalbaarste vierkante meterprijs van Randstad nu op de markt

Met een vraaghuurprijs van slechts €49 per m2 per jaar is het ruim 6100 m2 grote kantoor aan de Naarderweg 16 in Hilversum met afstand de meest voordelige werkplek van de Randstad. VJ sprak hierover met de eigenaar.

“Nu het gebouw op korte termijn leeg zal komen, kunnen we dit kantoor nu geheel nieuw in de markt zetten met een andere, meer concurrerende prijsstelling. Voor slechts €49 per m2 per jaar exclusief btw staat het nu te huur voor iedereen die behoefte heeft aan hoogwaardige kantoorruimte”, zegt de eigenaar, een particuliere belegger, tegenover VJ.

Geen parkeerproblemen
Voor deze extreem lage huurprijs krijgt men een uiterst hoogwaardig kantoor met een hoog opleveringsniveau zoals een klimaatregeling met topkoeling, een representatieve entree en een aansluiting op het glasvezelnetwerk voor supersnel internet. Een parkeerprobleem is er niet, want er zijn 135 parkeerplekken (apart te huur) op het terrein.

Een bijzonder detail is dat het gebouw ontworpen is door het fameuze Amsterdamse architectenbureau Alberts en Van Huut ontworpen kantoor. Dit bureau is beroemd door haar antroposofische organische stijl van enkele van haar ontwerpen zoals het hoofdkantoor van ING Bank in Amsterdam Zuidoost en het hoofdkantoor van de Gasunie in Groningen.

Met de discountprijs van €49 per m2 per jaar duikt dit kantoor dat vlakbij het Media Park is gelegen, ver onder de gebruikelijke huurniveaus van vergelijkbare kantoren die in de nabijheid te huur staan. “Er staan zo’n 80 kantoren te huur in Hilversum en die hebben allemaal huurtarieven die pas vanaf €100 per m2 per jaar beginnen. Als je goed wil concurreren en huurders wilt trekken, dan moet je lager gaan”, zegt de eigenaar die het kantoor via Castanea Bedrijfsmakelaars in het huuraanbod heeft staan.

Pensioenvoorziening
De verhuurder weet als geen ander hoe snel het economisch tij kan omslaan. Het pand aan de Naarderweg kocht hij in 2005 met een langlopend huurcontract met facilitair mediabedrijf United Broadcast. “Het was bedoeld als een pensioenvoorziening. De kantorenmarkt zag er toen prima uit.” Na het vertrek van de huurder in 2011 kwam het pand deels leeg te staan. “Nu heeft het pand een lagere waarde en kan het tegen een zeer concurrerende huurprijs exploitabel in de markt worden gezet. Daar is het mij om te doen. Niet om de waarde, maar om de huurinkomsten voor de oude dag.”

Is transformeren in een hotel of woningen een optie? “In een later stadium zou dat een mogelijkheid kunnen zijn. Diverse hotelketens hebben hun belangstelling al geuit. Voor een dergelijke bestemmingswijziging zullen we nog met de gemeente Hilversum om de tafel gaan zitten.”

Voorkeur
Met de discountactie zullen zeker de nodige reacties binnenkomen. “Als je doet wat iedereen in de markt zegt, komen de huurders niet. Met deze actie willen we de betaalbaarste vierkante meterprijs in de regio zetten. Meerdere huurders zijn uiteraard welkom hoewel ik natuurlijk een voorkeur heb voor een enkele huurder die voor deze lage prijs besluit het gehele gebouw te huren. We zullen zien”, aldus de eigenaar.


Klik HIER voor de brochure Naarderweg 16.

Klik HIER voor de link naar de site



Reacties


Laatste nieuws