Homburg en HIG starten 2e combifonds op

Minder dan drie maanden na het eerste gezamenlijke vastgoedfonds hebben de participatiefondsaanbieders Homburg Capital en Holland Immo Group (HIG) opnieuw de krachten gebundeld en een tweede gezamenlijke vastgoedfonds op de markt gebracht. Dit fonds, Winkelvastgoedfonds Duitsland 2 NV genaamd, belegt eveneens in nieuwe Duitse supermarkten en discountmarkten (food en non-food) en heeft een totaal beleggingsvolume van €19,9 mln waarvan €7,9 mln eigen vermogen.

Half maart brachten Homburg en HIG hun eerste fonds uit met een beleggingsvolume van €12,9 mln en €5,1 mln eigen vermogen dat zeer snel door beleggers werd voltekend. De vastgoedportefeuille van het 2e fonds bestaat uit vier winkellocaties gelegen in Bad Münder (deelstaat Niedersachsen), Münster-Dieburg (deelstaat Hessen), Emden (deelstaat Niedersachsen) en Schwalmtal (deelstaat Nordrhein-Westfalen) met als huurders o.a. Edeka, REWE, Penny, Takko, Rossmann en dm-drogeriemarkt. De resterende gemiddelde looptijd van de huurcontracten bedraagt circa 14 jaar. De looptijd van het fonds is 7 tot 10 jaar. Het fonds en de beheerder staan onder toezicht van de AFM. Het prospectus voldoet aan de vereisten van de Wet op het financieel toezicht (Wft) en is getoetst door de Stichting Transparantie Vastgoedfondsen (STV).

Deelname is mogelijk vanaf €10.000 (exclusief 3% emissiekosten). Het directe rendement, dat op kwartaalbasis zal worden uitgekeerd, is geprognosticeerd op 8% per jaar. Het indirecte rendement op 2% per jaar. Het verwachte totaalrendement komt hiermee op 10% per jaar.

Rogier Hentenaar


Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021