ASR sluit grote huurdeal van 12.000 m2 met Shell

ASR Vastgoed Vermogensbeheer heeft een zeer grote verhuurdeal gesloten met Shell. Per 1 december 2011 zal Shell Downstream Nederland circa 12.000 m² kantoorruimte aan het Weena 70 in Rotterdam aanhuren. Naast de kantoorruimte huurt Shell ook circa 200 parkeerplaatsen in de naastgelegen parkeergarage aan de Kruiskade 21.

De huurovereenkomst wordt aangegaan voor 10 jaar, met de nodige flexibiliteit. Voordat Shell het gebouw betrekt, wordt het eerst volledig gerenoveerd. De verhuurder is ASR Vastgoed Vermogensbeheer (ASR).

Het Weena 70 ligt zeer gunstig in het centrum van Rotterdam en is zeer goed bereikbaar dankzij het openbaar vervoersknooppunt met onder meer de HSL en Randstadrail. De mix van multinationals, lokale bedrijvigheid, winkels en wonen maakt het een toplocatie voor (inter)nationale kantoren voor zakelijke dienstverlening.

DTZ Zadelhoff heeft Shell bij het gehele commerciële traject begeleid. Royal Haskoning was namens Shell betrokken voor technische ondersteuning en Rietmeijer adviseerde ASR op technisch vlak. Houthoff Buruma was betrokken als juridisch adviseur namens ASR.

 

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021