IPD-prijs voor performance vastgoedportefeuille pensioenfonds Landbouw

Fondsmanager Syntrus Achmea Vastgoed heeft met de vastgoedportefeuille van het Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw (BPL), de IPD European Property Investment Award in ontvangst genomen. IPD kent deze prijs toe voor de best presterende vastgoedportefeuille van Nederland over de periode 2007 tot en met 2009. De performance van BPL voor alle sectoren over de afgelopen 3 jaar lag 0,9 % boven de ROZ/IPD Benchmark. De outperformance over de afgelopen 3 jaar ten opzichte van de IPD-Woningindex bedraagt 2,3%.

BPL wint deze in de categorie ´Specialist Fund´ in Nederland. Een Specialist Fund is een portfolio dat hoofdzakelijk is samengesteld uit directe vastgoedinvesteringen, voor minimaal 70% belegd in een enkele vastgoedsector op de nationale markt.

"We zijn ongelooflijk trots op deze prijs", zegt Henk Jagersma, directievoorzitter Syntrus Achmea Vastgoed. "De betreffende portefeuille van BPL bevat voor 80% beleggingen in Nederlands woningvastgoed: een sector die al meerdere jaren achtereen een opmerkelijke performance in het vastgoed behaalt. Omdat wij relatief veel in woningen beleggen hebben wij over 2009 een totale outperformance van maar liefst 1,5% behaald voor de vastgoedfondsen van Syntrus Achmea," aldus Jagersma.

Reacties