RBS huurt hoogste 10.000 m2 op Zuidas

The Royal Bank of Scotland (RBS) huurt ruim 10.000 m² kantoorruimte op de bovenste verdiepingen van het prestigieuze UN Studio gebouw. RBS krijgt de beschikking over ruime parkeermogelijkheden in de ondergelegen parkeergarage die wordt geëxploiteerd door Q-park.

Met deze verhuizing rondt RBS, na de juridische splitsing van RBS en ABN AMRO Bank, ook qua huisvesting de afsplitsing af van ABN AMRO Bank. Momenteel huurt RBS kantoorruimte in het ABN AMRO-hoofdkantoor op het Gustav Mahlerplein. Deze ruimte wordt, na de verhuizing in gebruik genomen door ABN AMRO Bank. Door de verhuizing realiseert RBS een aanzienlijke kostenbesparing.

"De verhuizing vanuit het ABN AMRO kantoor naar ons nieuwe hoofdkantoor aan de Zuidas, het financiële centrum van Amsterdam, is een belangrijke stap voor RBS", zegt Jan de Ruiter, Country Executive voor RBS Nederland. "Dit benadrukt nogmaals het strategische belang van Nederland als tweede thuismarkt van RBS", voegt hij eraan toe.

"Wij zijn verheugd dat het contract voor de lease van 9 verdiepingen in het pas opgeleverde UN Studio kantoor getekend is", zegt Frank Meere, Chief Operating Officer RBS Nederland. "Nu kunnen we ons richten op de inrichting van het pand, zodat we voor het eind van het tweede kwartaal in 2011 kunnen verhuizen naar deze fantastische locatie."

Wico Geldof, partner bij DTZ Zadelhoff: "Wij zijn blij dat wij na Rotterdam nu ook in Amsterdam een belangrijke stap hebben kunnen zetten binnen de huisvestingstrategie van RBS."

RBS Nederland is onderdeel van The Royal Bank of Scotland Group, een van de grootste banken ter wereld. RBS verstrekt financiële producten en diensten aan groot-zakelijke ondernemingen, stichtingen, financiële instellingen en de publieke sector, zowel in Nederland als wereldwijd. Daarnaast biedt RBS innovatieve beleggingsproducten voor particuliere beleggers op de Nederlandse markt.

Het internationale Corporate Services team van DTZ Zadelhoff adviseerde RBS bij de totstandkoming van deze transactie. Allen & Overy begeleidde RBS op fiscaal/juridisch vlak. Het UN studio gebouw is een belegging van Union Investment en is ontwikkeld door Mahler 4, een ontwikkelingscombinatie bestaande uit G&S, ING RED en ASR. Mahler 4 werd bij de transactie begeleid door Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten, JLL en Savills. Houthoff trad op als juridisch adviseur van Union Investment.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021