Dit zijn de huizen van Donald Trump + filmmateriaal

Luchtig nieuws vandaag op de zondag. De redactie heeft een overzicht gemaakt van de prive bezittingen van Donald Trump. We komen binnenkort ook met een overzicht van zijn zakelijke bezittingen in New-York. De meest besproken persoon van de wereld heeft een uitgesproken smaak. Veel kijkplezier. 

In het Witte Huis heeft hij nog geen vaste plek, maar het mag vastgoedmogul Donald Trump niet aan sjieke optrekjes ontbreken. De totale Trump-portefeuille moeten wij u verschuldigd blijven, maar wij geven u vandaag wel een kijkje in zes van de meest spraakmakende ‘mansions van Trump’.


1. Trump’s penthouse
De achtenenzestig verdieping tellende Trump Tower is de plek waar Trump het leeuwendeel van zijn tijd doorbrengt. De Newyorkse skyscraper aan Fifth Avenue is de thuisbasis van zowel het kantoor van zijn zakenimperium alsmede zijn gezin. Een penthouse van drie verdiepingen die moet lijken op het Paleis van Versailles. 

Het optrekje zou een Perzische prins niet misstaan, naast een ongeëvenaard uitzicht op Central Park, is de woning uitgedost met gedetailleerde, handgeschilderde plafonschilderingen, maar ook met een overdaad aan marmer en 24-karaatsgoude en diamanten accenten.

De weelderige residentie, is een van de meest waardevolle in New York City en heeft naar schatting een verkooopprijs van maximaal $100.000.000 als het vandaag op de markt zou komen.


2. Trump Parc en Trump Park Avenue
Alsof Trump Tower nog niet genoeg was, kan de meester van de ‘comb-over’ nog circa 40 andere appartementen in Manhattan tot zijn portefeuille rekenen. 

Toen Trump nog bekend stond om het uit de grond stampen van onroerend goed, bouwde hij een reeks van high-end Manhattan appartementen, waaronder Trump Parc bij 106 Central Park South en Trump Park Avenue bij 502 Park Ave. De meeste van deze eenheden zijn al lang geleden verkocht, maar Trump zou Trump niet zijn als hij niet een paar ‘appartementjes’ achter hand hield. Dat waren er dus 40 en deze zijn verdeeld over twee gebouwen.

Het in de portefeuille houden van deze appartementen was een goeie zet, gezien het feit dat volgens recente rapporten er onlangs één appartement verkocht is voor $21.000.000.


3. De Country Club Mar-A-Lago
Eén van de meest gewaardeerde activa van Trump is misschien wel de Mar-a-Lago country club, een eigendom van 17 hectaren met met circa 6000 vierkante meter balzaal. Ja, u leest het goed. Het pand werd voorheen gebruikt als privéwoning, maar is reeds in gebruik als hotel. Ruimte zat want er zijn 58 slaapkamers, 33 badkamers, 12 openhaarden en drie bomkelders. Just in case.

Bekende sterren zoals: Oprah, Michael Jackson en Celine Dion hebben allemaal overnacht in Mar-a-Lago. Er wordt gespeculeerd dat de country club een waarde van meer dan $250 miljoen zou hebben. Dit is net 67 miljoen te kort om het Witte Huis te evenaren, welke gewaardeerd wordt op $317,000,000. 


4. Seven Springs
Onderkomen nummer vier is een groot privaat zomerverblijf in Bedford, New york. De typisch Amerikaanse mansion telt maar liefst 60 kamers, twee vleugels voor bedienden, 15 slaapkamers, drie zwembaden, waaronder één gemaakt van Italiaans marmer, een bowlingbaan en 230 hectaren land.

Oorspronkelijk kocht Trump het pand in 1996, toen bekend als Seven Springs, voor $ 7,5 miljoen met de ambitie om het te transformeren in een golfbaan. Uiteindelijk heeft Trump dat idee laten varen. Toch is het gigantische perceel goedgekeurd om er 14 extra woningen op te kunnen realiseren, maar Trump heeft hier tot nu toe nog geen gebruik van gemaakt. In plaats daarvan gebruikt de familie Trump het pand als een toevluchtsoord. 

Geruchten gaan dat Trump de oud Libaneese leider Muammar Gaddafi er liet verblijven in een tent, tijdens het bijwonen van de VN-top, in het geval dat hotels Gaddafi zouden weigeren. Het gebouw dateert uit 1919.


5. Het Kluge landgoed

The Kluge Estate, zoals de Amerikanen het noemen, bevind zich meer richting het zuiden. In Virginia om precies te zijn. Het in Charlottesville gelegen landgoed omvat maar liefst 2000 hectaren. Het pand is ook niet mis, zo’n 7000 vierkantemeter groot. Op deze grond staat een herenhuis, een werkende wijnmakerij en een wijngaard.

U dacht dat Trump rijk was? Dit huis was eigendom van de Duitse ondernemer John Kluge, voorheen de rijkste persoon in Amerika. Trump kocht het pand voor een koopje, red: circa $14.400.000, na dat de weduwe van Kluge, Patricia Kluge , haar rekeningen niet kon betalen en de Bank of America beslag legde op het huis. een koopje gezien het feit dat de wijngaard, voor de crisis, getaxeerd werd op $70 miljoen.   

U dacht dat dit sluw was? Trump kocht eerst de voor- en achtertuin van het pand, waarmee hij zijn onderhandelingspositie tot de bank versterkte. Hij liet de tuinen enige tijd ongeroerd en plaatste uiteindelijke ‘no tresspassing-bordjes’ rondom het overwoekerde landgoed, om zo potentiele kopers te weren en de prijs van het vastgoed te drukken.
 


6. Beverly Hills

Of dat de precieze postcode is, dat weten wij niet. Maar als Trump richting het westen gaat kan hij altijd langs zijn zes slaapkamer, vijf badkamer, in koloniale stijl gebouwde villa. Uiteraard op Rodeo Drive, Beverly Hills. 

De afsluiter van onze lijst heeft een verlichte tennisbaan, een zwembad, een spa, bibliotheek, marmeren vloeren en een ‘movie-star entrance’. Vandaar ook de vraagprijs van $12.000.000.

Reacties

Lees onze special over Rotterdam Special