Rabobank Gouda voegt 4 vestigingen samen en bespaart zo fors op huisvestingskosten

Dura Vermeer Bouw Zuid West en Kraaijvanger architecten hebben de Design en Build tender gewonnen voor een nieuw duurzaam en energiezuinig kantoor voor de Rabobank Gouwestreek in Gouda. Het team bestaat verder uit IOB, DGMR, Complex E en BOAG. Tezamen zullen zij het winnende ontwerp uitwerken en realiseren.

BOAG zal in dit team verantwoordelijk zijn als procesmanager en het risicomanagement en kwaliteitsmanagement op zich nemen.  

Het nieuwe Rabobankkantoor wordt gebouwd aan de Burgemeester Jamessingel, naast het NS-station. De huidige vier vestigingen in Gouda gaan op in één multifunctioneel gebouw. De bouw van het nieuw pand start in het najaar van 2016. 

Duurzaam
De ontwikkelende bouwer Dura Vermeer draagt samen met architectenbureau Kraaijvanger zorg voor het ontwerp en de bouw. Volgens de selectiecommissie van Rabobank Gouwestreek levert deze combinatie het beste ontwerp met de meeste kwaliteit voor klanten en medewerkers. Waarbij ook rekening wordt gehouden met aspecten als betrokkenheid van lokale bedrijven en de complexiteit van ‘bouwen langs het spoor’. Het gebouw wordt gebouwd volgens BREEAM-Excellent certificering en beschikt daarmee over hoge duurzaamheidskenmerken. Het zal één van de meest duurzame gebouwen van Gouda worden.

Verbinden
Het ontwerp heeft als centraal thema ‘verbinden’. Dit aspect komt terug in verschillende  onderdelen. Het ontwerp heeft een vloeroppervlak van 4.750 m2 en kenmerkt zich door flexibiliteit. Dit is een belangrijk criterium gezien de gedeeltelijke verhuur van het pand. In het ontwerp is het gebouw opgedeeld in twee delen; het solide deel ofwel de rug van het gebouw en het open deel. Deze twee delen sluiten aan bij de identiteit van Rabobank. De rug staat voor soliditeit en betrouwbaarheid. Het open deel staat voor zichtbaarheid en een transparante organisatie. In het hart van het gebouw vindt de ontmoeting, de directe verbinding, met klanten en gasten plaats. Het kantoor biedt ook faciliteiten voor bijeenkomsten en activiteiten van bijvoorbeeld maatschappelijke organisaties.  

Van 4 naar 1
Door de integratie van de huidige vestigingen in één centrale locatie in Gouda wordt een kostenbesparing gerealiseerd. Tegelijkertijd blijft Rabobank Gouwestreek dichtbij en goed bereikbaar voor haar klanten. Zowel per openbaar vervoer (bus, trein) als met de fiets of auto. De goede bereikbaarheid is niet alleen voor de klant, maar ook voor medewerkers gunstig.    

Op dinsdag 15 december 2015 ondertekenden Dura Vermeer en Rabobank Gouwestreek de overeenkomst. De komende periode staat in het teken van het informeren van klanten, omwonenden en andere betrokkenen en het aanvragen van de benodigde vergunningen. De verwachting is dat Rabobank Gouwestreek eind 2017 haar vestigingen in Gouda verhuist naar de nieuwe locatie aan de Burgemeester Jamessingel.  



Reacties


Laatste nieuws