Fusie DTZ Zadelhoff en Cushman & Wakefield gaat niet door

De fusiebesprekingen tussen de beide grote vastgoedadviseurs zijn afgebroken vanwege de focus op eigen prioriteiten. Ook de recente publiciteit over het onderzoek naar twee taxaties die tien jaar geleden zijn uitgevoerd door DTZ Zadelhoff heeft de integratie met C&W verhinderd.

Beide bedrijven zullen volledig onafhankelijk van elkaar in de Nederlandse markt blijven opereren. De dienstverlening vanuit het wereldwijde netwerk voor opdrachtgevers van DTZ Zadelhoff wordt voortgezet.

Vorig jaar
Het voornemen tot een integratie van de Nederlandse operaties van beide vastgoedbedrijven werd oktober vorig jaar bekend gemaakt en was een gevolg van de overname van Cushman & Wakefield door het consortium van eigenaren van DTZ in september 2015. De wereldwijde fusie van Cushman & Wakefield en DTZ is inmiddels afgerond en het consortium van eigenaren heeft haar minderheidsbelang in DTZ Zadelhoff verder uitgebreid door de overname van het belang van de oprichter van DTZ Zadelhoff, Cor van Zadelhoff.

‘Nooit een doel op zich’
Jeroen de Bruijn, voorzitter Dagelijks Bestuur van DTZ Zadelhoff: “Een fusie is nooit een doel op zich geweest, maar het is jammer dat we nu niet tot de gewenste samenwerking kunnen komen. Je moet echter ook eerlijk onder ogen zien dat de factor tijd op een gegeven moment tegen je gaat werken. Je kunt je eigen mensen en klanten niet zo lang in het ongewisse laten over de toekomst. We blijven nu met volle energie en vertrouwen verder bouwen aan onze marktleiderspositie en ons succes met het krachtige merk DTZ Zadelhoff. Daarnaast hebben we goede afspraken gemaakt om invulling te kunnen blijven geven aan ons internationale netwerk, nu en in de toekomst.”

John Forrester, Chief Executive EMEA, Cushman & Wakefield: “Hoewel de gesprekken zijn beëindigd, blijven wij als aandeelhouder positief over de kracht van de Nederlandse markt en de belangrijke rol die DTZ Zadelhoff daarin speelt. Dit vertrouwen wordt duidelijk bevestigd door het feit dat onze eigenaar zijn belang heeft uitgebreid met de overname van het belang van Cor van Zadelhoff.”

Lees ook ons eerdere VJ Commentaar hierover.



Reacties


Laatste nieuws