Blog: Wees niet lui als het om subsidie gaat

Het is weer druk in de bouw! Er worden volop concrete plannen uitgewerkt, vaak onder tijdsdruk en met de bijbehorende stress. Maar laat in de hectiek de subsidiemogelijkheden niet ondersneeuwen, want het financiële voordeel hiervan kan substantieel bijdragen aan het rendement.

De crisis lijkt nu echt achter ons te liggen. De lage rente helpt mee om vastgoed aantrekkelijker te maken en de vastgoedbeleggingen naderen dit jaar het topniveau uit 2007. Iedereen is druk, drukker en drukst. Plannen ontwikkelen, onderhandelen en puzzelen om de beste uitvoering te vinden. Een positieve tendens, maar er is één risico: vergeet de details niet. Een kleine aanpassing in het ontwerp of een eenvoudig bijproduct kan zorgen voor grote baten. Besteed hier op tijd aandacht aan. Immers kennen we projecten waarbij de subsidie het rendement met een kwart verhoogd!

Minimale tijdsinvestering, maximaal resultaat
Natuurlijk is tijd een issue, maar een subsidieaanvraag hoeft het bouwteam nauwelijks extra energie te kosten. Even aan de bel trekken of een paar documenten doorsturen is voldoende om vast te stellen of subsidie een reële optie is. We merken dat mensen hier soms niet de tijd voor nemen. Oprecht zonde, want juist het hectische voortraject is het moment waarop subsidie serieus geld kan opleveren. In een volgend stadium is het vaak te laat om nog gebruik te kunnen maken van de subsidiemogelijkheden.

Wees dus niet ‘lui’ als het om subsidie gaat. Een minimale tijdsinvestering kan voor maximaal resultaat zorgen. Niet alleen om duurzaam te kunnen bouwen, maar ook om het rendement te verhogen. Want bij veel projecten loopt het voordeel al snel richting een ton euro of meer, waarom zou je daar niet van profiteren? 

Een blog van Mitchell Gmelich, directeur/eigenaar Van Draeckeburgh, mg@vdsf.nl.
Linkedin: nl.linkedin.com/in/mitchellgmelich/  

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022