Hoogste Nederlandse woontoren bereikt top

New Orleans op de Kop van Zuid en de Rotterdamse Wilhelminapier viert vandaag feestelijk het bereiken van het hoogste punt. De hoogste woontoren van Nederland telt vanaf 26 mei 45 verdiepingen en meet 158,35 meter precies.

De eerste bewoners trekken vanaf november 2010 in de door Vesteda ontwikkelde toren. Op de 12e verdieping zijn momenteel vijf appartementen volledig ingericht die een goed beeld geven van de kwaliteit van New Orleans, maar vooral van het uitzicht en de woonsfeer in de toren.

In totaal biedt New Orleans plaats aan 234 appartementen, variërend van ca. 60 m2 tot 212 m2. De woontoren bevat 47 koop- en 187 huurappartementen in 31 verschillende woningtypen. Vijftig appartementen zijn te huur als serviced apartment (volledig gestoffeerde en gemeubileerde appartementen, met name gericht op expats). Helemaal in de top worden twee zeer luxe penthouses gerealiseerd, waarvan er inmiddels al één verkocht is. Daarnaast zijn er vier luxe gastenverblijven in New Orleans voorzien, exclusief voor de gasten van de bewoners van New Orleans. Op de vierde verdieping komt een Private Health club met daktuin en -terras. De Health club bestaat uit onder meer een zwembad, sauna en fitnessruimte. In de voet van New Orleans opent LantarenVenster in het najaar van 2010 haar nieuwe onderkomen met vijf filmzalen, een multifunctionele zaal en een theatercafé met terras.

Reacties