Ook huurders vrezen beperking aftrek hypotheekrente

Het beperken van de hypotheekrenteaftrek zoals sommige politieke partijen willen wordt ook door een grote groep huurders gevreesd. Deze huurders vrezen dat door de onzekerheid hierover zij niet de stap naar een koopwoning kunnen zetten. Dat is één van de uitkomsten van een grootschalige peiling die de Vereniging Eigen Huis in april een peiling heeft gehouden. Ruim 121.000 mensen hebben hieraan meegedaan.

Volgens 62% van de eigenwoningbezitters en 57% van de huurders staat de woningmarkt er momenteel (zeer) slecht voor. Als grootste problemen noemen eigenwoningbezitters onder meer de verkoopbaarheid van hun woning (83%), het gebrek aan geschikte woningen voor starters (58%), dalende prijzen van koopwoningen (45%) en mensen die hun hypotheek niet meer kunnen betalen (41%).

De huurdersgroep maakt zich vooral zorgen om de hoge prijzen voor koopwoningen (73%), het gebrek aan geschikte woningen voor mensen die voor het eerste keer een woning kopen (60%) en de lange wachtlijsten voor huurwoningen (45%).

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021