Vastgoedcafé Utrecht opnieuw druk bezocht + foto-overzicht

Krap een half jaar na de eerste succesvol bezochte Vastgoedcafé in café Zussen in Utrecht vond gisteravond de tweede editie plaats. Met meer dan 200 aanmeldingen was de opkomst net als vorig jaar zeer goed te noemen. Deze keer werd meer ruimte in het café bijgetrokken om alle bezoekers te kunnen herbergen.

Een opvallend groot aantal aanwezigen kwam voor de tweede keer naar Utrecht en sommige deelnemers zijn zelfs bij de andere Vastgoedcafés van Vastgoedjournaal gesignaleerd. Dat toont aan dat het netwerkconcept van het Vastgoedcafé om in korte tijd een groot aantal vastgoedprofessionals bij elkaar te brengen, goed werkt.

Zoals Hans Logtenberg van Lumas Recruitment en Jay Lee die tot vorig jaar werkzaam was voor BAM Vastgoed en nu met een aantal anderen een eigen vastgoedbedrijf is gestart. Logtenberg was vorig jaar niet optimistisch over het uitblijvende herstel van de Nederlandse vastgoedmarkt in 2010: "Kijk maar naar de problemen met Griekenland en de euro, nee, ik zie nog geen verbetering dit jaar".

De editie van gisteravond trok overigens ook internationaal publiek zoals een bezoeker die werkzaam was bij het internationaal werkende architectenbureau Arkelson met standplaats China! Hoewel hij het grootste deel van het jaar in Sjanghai werkt om Chinese architecten op te leiden kon hij het Vastgoedcafé ook bezoeken in de periode dat hij even in Nederland is.

Vastgoedbedrijf Hemubo was met drie man aanwezig waaronder Sandra Winkel die vertelde dat Hemubo relatief goed door de crisis weet heen te komen dankzij een goede positie in de renovatiemarkt die ‘goed doorloopt' en de constante opdrachtenstroom van woningcorporaties. Daar was ook Jeroen Belt van vastgoedfinancier NIBC die twee maanden eerder ook aanwezig was bij het Vastgoeddebat over de corporatiesector. Belt kijkt uit naar een vergelijkbaar debat met vastgoedfinanciers dat Vastgoedjournaal in het komend half jaar zeker wil gaan organiseren.

Voor een uitgebreide foto-impressie: klik HIER.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021