APF International koopt kantoorgebouw Zwolle

Namens Fotex Netherlands heeft APF International een kantoorgebouw ter grootte van 9.972 m² en 126 parkeerplaatsen gekocht. De verkoper, het ING Dutch Office Fund, werd begeleid door DTZ Zadelhoff. De vastgoedfinanciering werd verstrekt door de FGH Bank. Het kantoorgebouw 'La Grande Vitesse' ligt aan de Zuiderzeelaan 51 in Zwolle en is onder marktconforme voorwaarden en condities verhuurd aan De Staat Der Nederlanden.

APF International is, naast initiator en beheerder van vastgoedfondsen, investment manager voor buitenlandse (institutionele) partijen. Het fonds waar dit gebouw voor is verworven heet Fotex. Fotex is een in Hongarije beursgenoteerd fonds, dat zich tot doel heeft gesteld circa 100.000 m² commercieel vastgoed te verwerven in Nederland.

APF International heeft de afgelopen twee jaar het door haar beheerde vermogen weten te verdubbelen in een moeilijke markt en heeft momenteel een vastgoedportefeuille onder beheer van circa €260 mln. De doelstelling is om de portefeuille onder beheer te verdubbelen voor aanvang van het jaar 2013.

APF International werd juridisch geadviseerd door notariskantoor Albers, Schot & Van Tienen.
De verkoper werd bij deze transactie vertegenwoordigd door DTZ Zadelhoff.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021