WoonGold verandert versnipperd corporatiebezit in exclusief aanbod

De Rotterdamse onderneming WoonGold en TBI-onderneming ERA Contour zijn een duurzame samenwerking aangegaan. De Rotterdamse succesformule voor het high-end renoveren van woningen krijgt daarmee een stevige basis om ook de rest van de Randstad te veroveren.

De samenwerking werd vandaag feestelijk bekrachtigd met het monteren van het eerste exclusieve huisnummerbord op een WoonGold-woning. "We zijn er erg blij mee. We waren al zo'n anderhalf jaar geleden met ERA Contour in gesprek hierover", zegt André van Luijk, directeur van WoonGold over de samenwerking. “We zochten een stabiele partner met een groot netwerk in de randstad die weet hoe je concepten ontwikkeld. Dus, niet alleen een partner voor de realisatie, maar ook voor de ontwikkeling. Die vinden we in ERA Contour. De Randstad is een lastige markt maar als het in Rotterdam werkt, dan werkt het overal denken wij. We hebben in de Rotterdamse regio al zo'n 250 panden met succes gerenoveerd en het is een goed moment om op te schalen naar de overige grote steden.", aldus Van Luijk tegenover VJ. "Aanvankelijk renoveerden wij woningen in de prijsklasse van €130.000-€150.000 die door corporaties werden uitgepond. Maar gaandeweg doen wij nu ook renovaties van woningen van rond de 3,5 ton."  

Met meer dan 250 renovaties in de regio Rotterdam is het WoonGold concept inmiddels dus een bewezen formule. “We spelen in op de groeiende vraag naar hoogwaardige turn-key woningen in steden en ontzorgen woningcorporaties bij de snelle verkoop van versnipperd bezit met een hoog rendement”, aldus Job van Zomeren van ERA Contour.

Ontzorgen van corporaties
WoonGold is een turn-key concept voor woningen die niet meer passen in de strategische woningvoorraad van woningcorporaties en die, vaak bij mutatie, uitgepond worden. Vanwege de relatief hoge beheerskosten kiezen corporaties vaak voor verkoop van deze woningen. Met WoonGold wordt de corporatie volledig ontzorgd, terwijl de woning op rendabele wijze wordt gerenoveerd en verkocht. ‘Versnipperd bezit’ verandert met WoonGold in een exclusief aanbod met hoger rendement dan bij gemiddelde (mutatie)verkoop. Niet alleen voor woningcorporaties is het concept interessant, ook gemeenten en particuliere beleggers kunnen met WoonGold op een snelle en rendabele wijze af van hun ongewenst bezit.

Al eerder ontwikkelde ERA Contour het concept Eén blok stad speciaal voor de stedeling die ultieme keuzevrijheid wil. Het WoonGold-concept is er daarentegen juist voor de woonconsument die al het regel- en doe-werk graag uit handen geeft aan professionals. De woning wordt, waar mogelijk in nauwe samenwerking met de toekomstige eigenaar, turn-key en high-end opgeknapt.

Netwerk in de Randstad
ERA Contour renoveerde samen met WoonGold al diverse woningen in Rotterdam. Directeur Job van Zomeren: “Door de samenwerking met WoonGold completeren we ons productaanbod. Behalve dat kunnen we nu naast grootschalige nieuwbouw- en renovatieopgaven ook naadloos inspelen op de kleinschalige renovaties. Dat doen we met onze transformatie- en renovatiespecialisten vanuit lokale beheer- en onderhoudsbedrijven in Rotterdam en Amsterdam.” 

Op de foto van links naar rechts: André van Luijk, bewoner Johan Gerdes en Job van Zomeren staan voor één van de WoonGold-woningen. 



Reacties


Laatste nieuws