De Meeuw: ‘Semipermanent bouwen voorziet in huisvestingsbehoefte in Nederland’

De Nederlandse woningmarkt heeft behoefte aan semipermanente bouw: woningen die snel gerealiseerd kunnen worden, eenvoudig aanpasbaar of verplaatsbaar zijn en tegelijkertijd comfort en duurzaamheid bieden.

‘Het nieuwe wonen’ pleit voor het bouwen van woningen die voor verschillende doelgroepen nuttig zijn of met eenvoudige ingrepen kunnen worden aangepast aan de wensen van een nieuw type bewoner. De Meeuw voorziet in deze behoefte met woningen die op maat en snel te leveren zijn en eenvoudig zijn aan te passen aan een veranderende situatie. Dit type woningen behoudt zijn economische waarde vanwege de mogelijkheid tot volledige herinzetbaarheid.

Continue vraag
Gemiddeld is 10% van de mensen in Nederland op zoek naar tijdelijke woonruimte, altijd. Het zijn studenten, starters, mensen die in scheiding liggen, of het gaat om asielzoekers met een verblijfsvergunning die de eerste stappen in de Nederlandse samenleving zetten. Hiermee kent Nederland een continue vraag naar semipermanente woningen; dit was in het verleden zo en dit zal ook in de toekomst het geval zijn.

Woningfilosofie
Els van Mierop, Directeur Sales & Marketing bij De Meeuw: “Semipermanente huisvesting past uitstekend binnen de woningfilosofie van gemeenten en corporaties. Nederland kent een woningmarkt die continu een andere vraag laat zien; zo vraagt de huidige ontgroening om doorstroomwoningen en de vergrijzing om zorgwoningen. De markt vraagt nu en in de toekomst om flexibele oplossingen als het gaat om wonen en semipermanent wonen is daarop het antwoord.”

“Wij dagen de bouwsector uit om mee te denken over oplossingen die steeds opnieuw inzetbaar zijn en daarmee passen binnen de ambitie om te komen tot een duurzame, circulaire economie”, aldus Van Mierop. “Semipermanent bouwen maakt aanpassingen aan groei en krimp eenvoudig mogelijk. Simpelweg door bouwdelen moeiteloos toe te voegen of weg te nemen, te veranderen of te verplaatsen, of van een nieuwe buitenschil te voorzien.”

Een bijdrage van De Meeuw.

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022