Troostwijk maakt nominaties Gouden Kompas bekend

De vastgoedpartijen Kroonenberg Groep, PingProperties/RGD, TCN property projects en Regus zijn alle vier genomineerd voor de Gouden Kompas van Troostwijk Real Estate. Dat is gisteren bekend gemaakt op het Troostwijk Relations Event kasteel Nyenrode in Breukelen. De definitieve winnaar van de Gouden Kompas 2010 voor de meest innovatieve en onderscheidende vastgoedonderneming zal op de aanstaande PROVADA op 10 juni om 15.30 uur bekend worden gemaakt.

De Gouden Kompas zal dit jaar voor de derde keer op de PROVADA worden uitgereikt. Het thema voor dit jaar is de aanbodproblematiek van de Nederlandse kantorenmarkt. De vier genomineerden voor deze editie van het Gouden Kompas van Troostwijk Real Estate onderscheiden zich door hun innovatieve aanpak, weten zich te onderscheiden, hebben een voorspellend vermogen en slagen erin de juiste koers uit te zetten.

Maarten Boef van Troostwijk Real Estate die de nominaties gisteren bekend maakte, stelde dat alle vier genomineerde partijen elk op hun eigen wijze het huidige lastige probleem van het overaanbod aan kantoorruimte hebben aangepakt. Troostwijk Real Estate heeft voor dit thema een eigen onderzoek naar het aanbod verricht op 8 locaties in Nederland. Daaruit kwam naar voren 15% van het structurele kantooraanbod op deze acht locaties ligt. Bij circa een derde van de daar aanwezige kantoorpanden wordt maar liefst 40% van het totaal metrage ter verhuur aangeboden.

De Kroonenberg Groep is genomineerd vanwege de bijzondere herontwikkeling van The Bank in Amsterdam waarbij Kroonenberg gelooft in een nieuw leven in een bestaand en monumentaal object. Regus dankt de nominatie aan Eduard Schaepman die in de media vaak zijn visie op flexibel werken uiteen heeft gezet. PingProperties en de Rijksgebouwendienst vonden elkaar in een nieuw langdurige huurovereenkomst waarbij de contractsvorm onderscheidend en innovatief is te noemen. TCN ten slotte is een eigenzinnige ontwikkkelaar waarbij diens bestuursvoorzitter Rudy Stroink regelmatig de media haalt met zijn visies waaronder 'liever de pijn meteen en goed nemen, dan laten doorzeuren.'

 

Rogier Hentenaar

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021