Ingenieursbureau Grontmij maakte een zwakke start dit jaar. Over de eerste drie maanden behaalde het een omzet van €185 mln ten opzichte van €208 mln in Q1 2009. De winst na belastingen daalde scherper: €3,7 mln ten opzichte van €8,9 mln vorig jaar. Wel ziet Grontmij de eerste tekenen van stabiliserende markten door een verbetering van de orderportefeuille.

In een commentaar zegt Sylvo Thijsen, voorzitter van Grontmij: "De lagere bedrijfsactiviteiten in het eerste kwartaal van 2010 waren conform verwachting, na een lagere vraag van de markt zoals aangekondigd in het derde kwartaal van 2009. Daarnaast had de ongewoon lange winter een drukkend effect op de productiviteit. Bovendien was er geen vergelijkbare winst uit desinvesteringen wat de winst na belastingen in het eerste kwartaal van 2009 aanzienlijk vergrootte. We hebben goede vooruitgang geboekt met de nieuw ingevoerde business line-strategie en de implementatie van een nieuwe financiering om toekomstige groei te
ondersteunen.

De vraag naar Transportation & Mobility bleef in alle regio's sterk, en er waren eerste tekenen van stabilisatie in de markten voor Planning & Design en Water & Energy. In vergelijking met het begin van 2010 is de orderportefeuille afgelopen maand verbeterd. De Benelux liet een kleine verbetering zien ten opzichte van 2009, terwijl in Scandinavië sprake was van een langzame start door een aanzienlijke afname van investeringen in bouwprojecten, met name in Denemarken. Ondanks het binnenhalen van belangrijke projecten komt de gereguleerde watermarkt in het Verenigd Koninkrijk maar langzaam op gang bij het begin van de nieuwe periode van het Asset Management Programma (AMP5)."

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021