Heijmans houdt last van slechte woningmarkt

Bouw- en ontwikkelconcern Heijmans houdt last van de slechte marktomstandigheden op de Nederlandse markt. In de eerste drie maanden van 2010 verkocht Heijmans 245 woningen (Q1 2009: circa 70 verkochte woningen) en verkocht het meer woningen in het hogere segment. Maar, zo waarschuwt Heijmans vandaag in een toelichting op de eerste kwartaalcijfers. "Van een echt doorzettende opwaartse trend is echter nog geen sprake. Voor een verder herstel van de woningmarkt is het van belang dat het consumentenvertrouwen toeneemt en het economisch herstel aanhoudt", aldus de bouwer vanochtend.

De omzet bij de divisie Vastgoed en Woningbouw daalde in de eerste maanden van 2010 als gevolg van de in 2009 uitgestelde projecten maar ook door de lange vorstperiode begin 2010. Ook de pijplijn aan projecten voor deze divisie was een daling waarneembaar. 

De omzet, zowel in Nederland als internationaal, is in de eerste maanden van 2010 achtergebleven bij de vergelijkbare periode in 2009. In Nederland daalde de omzet vooral in de sectoren Vastgoed, Woningbouw en Infra. Buiten Nederland daalde de omzet met name bij de wegenbouwactiviteiten in België en Duitsland.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021